picture8.jpg
picture3.jpg

Stralen

Voordat de poedercoating wordt aangebracht, worden bij Special Coating alle materialen eerst gestraald. Indien stralen, in verband met de aard van het materiaal, niet mogelijk is, worden de producten geborsteld of geschuurd en vervolgens ontvet.

Een goede voorbehandeling is een vereiste voor het verkrijgen van een kwalitatief goed resultaat. Zonder deze voorbehandeling krijgt men geen goede hechting en is er een grote kans op corrosie.

Poedercoaten

Een poedercoating is een lak- of kunststoflaag, die als poeder op de producten wordt opgebracht en door warmte (moffelen) uitvloeit tot een gesloten laag. Coatings kunnen onder andere worden aangebracht op staal, gietijzer, aluminium en zink.

Het voordeel van poedercoating is dat het materiaal gelijkertijd van de gewenste kleur en van een uitstekende beschermlaag wordt voorzien. Behalve een fraai en strak resultaat garandeert een poedercoating door de uitstekende hechting een goede bescherming tegen corrosie.

Bij het poedercoaten bestaan diverse systemen. Door de vele mogelijkheden kan voor ieder speciaal toepassingsgebied een eigen systeem opgesteld worden. Uiteraard zijn wij graag bereid u hier nader over te informeren.

Milieubeheer

Mileubeheer hoort bij onze bedrijfstak. Wat Special Coating betreft zijn een gezond milieubeheer en het leveren van een goed product tegen een concurrerende prijs dan ook goed te combineren. Ook op het gebied van het milieu staan wij niet stil en natuurlijk voldoen wij aan de modernste milieueisen.